Natt i naturen – VI SOVER UTE VED HEIAVANNET

Starten på Friluftslivets uke markeres over hele Norge med en natt i naturen lørdag 5. september. Ved Heiavannet i Fet skal Mette Sperre og Gabriel Kielland fra Miljøpartiet De Grønne (MDG) tilbringe kvelden rundt leirbålet og natten i friluft sammen med lokale frivillige. MDG stiller som lokal organisator for arrangementet.

– Tilstanden for Heiavannet er viktig for friluftslivet på Nedre Romerike. Vannet er tidligere kåret av Romerike Blad til den beste badeplassen i regionen. Siden da har demningen forfalt, vannspeilet tidvis forsvunnet og reparasjonen har trukket i langdrag. Fet Miljøpartiet De Grønne vil at kommunens budsjetter blir endret fra asfaltering og nedbygging av matjord til vedlikehold og utvikling av naturkvalitetene som omgir oss og beriker oss.

Bruk nærmiljøet
- I Norge er naturen aldri langt unna. Finn et fint sted i nærheten av der du bor og sett opp teltet. Inviter gjerne med venner og familie. Det er også lov å sove i hagen, en natt i naturen trenger ikke å være en storstilt «ekspedisjon», sier Gabriel Kielland fra Fet Miljøpartiet De Grønne.

– Målet med #nattinaturen er å skape mer oppmerksomhet om friluftsliv slik at flere tar del i friluftslivet, særlig i sitt eget nærmiljø. Det hadde vært gøy om vi klarte å sette ”Norgesrekord i uteovernatting” ved å få med oss 50.000 ut i Friluftslivets år, sier Siri Meland i Norsk Friluftsliv, og understreker at ALLE i hele Norge er invitert.

Hvilken norsk kommune mobiliserer flest politikere?

Norsk Friluftsliv har lovet en kulinarisk overraskelse til den kommunen i Norge som har flest politikere med på #nattinaturen. Det er ikke for sent for politikere å melde seg på, og konkurransen er ikke avgjort! Politikere som vil bidra til å få opp tallet i sin kommune kan melde seg på her:https://limesurvey.alreadyon.com/limesurvey/index.php?sid=61544&lang=nb innen 2. september for å bli med i kommune-konkurransen (ev sende e-post til nattinaturen@norskfriluftsliv.no).

Allemannsretten i praksis
Allemannsretten er nøkkelen til de gode opplevelsene i naturen. Dette er noe av bakgrunnen for at Norsk Friluftsliv oppfordrer alle norske politikere til å sove ute i det fri lørdag 5. september, sammen med en rekke frivillige organisasjoner - i telt eller under åpen himmel, i skogen, ved sjøen eller der hvor det passer best.


– Vi håper at så mange som mulig i hele Norge vil gjøre som politikerne i Friluftslivets år 2015 og tar en natt i naturen 5. september, også her i Fet!


Her er listen over politikerne som skal sove ute:
http://www.norskfriluftsliv.no/350-politikere-skal-sove-ute/


Her er fb-arrangementet der hele Norge er invitert – ALLE SOM SKAL SOVE UTE 5. september oppfordres til å klikke på «skal» her, så er de med i opptellingen:
https://www.facebook.com/events/1408993156095941/